Drikker du nok vann i sommervarmen?

- Jeg drikker vann takk, selv om sola skinner og kroppen skriker etter en duggfrisk, iskald pils.

Jeg lærte å drikke vann da jeg for mange år siden jobbet i et meglerhus. En morgen viste meglersjefen frem en helt normal fyr som var blitt en nyslått milliardær, takket være at hans selskap var børsnotert samme morgen.

Det gikk ikke så bra med han. Han var av gode gener, og svært så veloppdratt, men etter noen år var alle pengene borte! Han manglet impulskontroll, og i investorverden er det en skjebnesvanger svakhet i psyken.

 

Du har sikkert hørt at de to viktigste driverne i ditt liv er gener og oppvekstmiljø. Men det finnes et tredje uunnværlig egenskap for å bli suksessrik – evnen til å utsette gleder. 

Du har sikkert hørt at de to viktigste driverne i ditt liv er gener og oppvekstmiljø. Men det finnes et tredje uunnværlig egenskap for å bli suksessrik – evnen til å utsette gleder. Enten det er godteri som spares opp i løpet av uka til lørdagskvelden, øldrikking som man utsetter til en annen anledning, eller sparing til fremtiden. Det er en egen kunst det å drøye ting. Ikke ri samme dag som man sadler, men heller spare opp til fremtiden.

 

- Så derfor dropper jeg halvliteren i dag og drikker heller vann. Så får jeg heller kose meg mot slutten av uka!