Å kjøpe en bruktbil kan være en smart økonomisk beslutning, men det er viktig å være godt forberedt for å sikre at du får mest mulig for pengene dine. Her deler vi våre beste tips for deg som ønsker å kjøpe bruktbil og hvordan det kan lønne seg å finansiere den. 

 1. Sett et budsjett 
  Før du begynner å lete etter en bil, bør du bestemme deg for hvor mye du er villig til å betale for bilen. Husk å inkludere ekstra utgifter som forsikring, vedlikehold og eventuelle reparasjoner som må gjøres.  

 2. På leting etter drømmebilen
  Når du har et budsjett, kan du begynne å undersøke hvilke biler som passer dine preferanser og budsjett. Sammenlign priser og egenskaper for ulike modeller, og les anmeldelser fra andre bileiere for å få et inntrykk av bilens pålitelighet og ytelse over tid.   

 3. Finansiere bilen 
  Enten du vil ha et lånebevis, eller du har funnet en konkret bil du vil kjøpe, kan du enkelt søke om billån på våre nettsider, i mobil- eller nettbanken.

  Vårt billån har konkurransedyktige priser og betingelser og du kan selvsagt nedbetale lånet så raskt som du ønsker. Du får oversikt i mobil- og nettbanken der du kan følge med på nedbetalingstiden, endre forfallsdato eller opprette avtalegiro. På denne måten får du full kontroll over lånet gjennom hele låneperioden. 

 4. Inspeksjon og prøvekjøring 
  Når du har funnet en bil du liker, er det viktig å inspisere den nøye og ta en prøvekjøring før du bestemmer deg.  
   
  Sjekk bilens tilstand, lytt etter uvanlige lyder, og test alle funksjoner for å sikre at alt fungerer som det skal. Spør selger om du syns noe virker rart, selger kan som regel fortelle deg mer om hva bilen er blitt brukt til.  

  Føler du deg lite bilkyndig, kan du enkelt bestille en biltest hos NAF eller andre lokale verksteder, slik at de kan hjelpe deg med ekspert vurdering av bilen.

 5. Sjekk bilens historikk 
  Be om bilens historikkrapport for å få innsikt i tidligere eierskap, ulykker, reparasjoner og vedlikehold. Dette kan gi deg en bedre forståelse av bilens tilstand og eventuelle problemer som kan oppstå i fremtiden.  

 6. Forhandle prisen 
  Når du har funnet en bil du er fornøyd med, er det tid for å forhandle prisen. Sjekk på forhånd hva lignende biler selges for, og vær klar til å velge et annet alternativ dersom selgeren står fast ved prisen. Vis selger at du har minst to andre alternativer du vurderer, da kan vedkommende spille mer på lag. 

 7. Tegn forsikring og registrer bilen 
  Når du har kjøpt bilen, må du sørge for å tegne forsikring og registrere den i ditt navn. Forsikring er viktig for å beskytte deg økonomisk i tilfelle en ulykke, og å ha bilen registrert i ditt navn sikrer at alle juridiske og økonomiske ansvarsforhold er i orden. 

  Å kjøpe en bruktbil kan være en spennende og økonomisk fordelaktig når du er godt forberedt og informert. Følg tipsene for å sikre at du finner en pålitelig og trygg bil som passer dine behov og ditt budsjett.  

  Lykke til med bilkjøpet og trygg kjøring!