Gjeldsregisteret skal brukes av bankene slik at de kan utføre en ekstra kontroll når du søker lån – uavhengig av hvilken lånetype det er snakk om (boliglån, billån eller forbrukslån).

Gjeldsregisteret gir bankene et sanntidsbilde av din økonomiske situasjon og en komplett oversikt over din usikrede gjeld og kredittrammer. Gjelden fordeles på tre ulike kategorier; kredittkort, forbrukslån og faktureringskort. Summen av kredittrammer og gjeld vil være avgjørende for hvor mye du kan låne videre. For eksempel ved søknad om boliglån kan du låne maksimalt 5 ganger din årsinntekt. Mange har en «sovende» kredittramme som vil få større betydning i lånesøknaden.  Har du flere kredittkort du ikke benytter deg av, bør du redusere kredittrammen eller vurdere å avslutte disse.

Hos oss kan du enkelt justere ned kredittrammen din og tilpasse denne til dine behov. Slik gjør du det:

1. Logg deg inn i mobilbanken
2. Velg Kort - nedtrekksmeny - Senk kredittgrense

3. Alternativt finner du samme valg under Korttjenester - Senk kredittgrense


Et godt råd er å samle så mye som mulig av gjelden din på ett sted. Har du for eksempel kredittkort, smålån og boliglån hos oss, ser vi hele deg og din økonomiske situasjon. Da kan vi enklere finne de gode løsningene som passer både til ditt lånebehov og din betalingsevne. Snakk gjerne med oss om mulighetene for å innfri gjeld hos andre banker og flytte denne til oss. Vi hjelper deg gjerne.