Zynkron og Odal Regnskapskontor slår seg sammen, og blir nå det ledende regnskapskontoret i Kongsvinger, Eidskog og Odalen. Odal Sparebank er majoritetseier i Zynkron.

– Det er gledelig å endelig kunne dele disse nyhetene. Vi har stor tro på at dette vil bli et løft for våre til sammen 800 kunder – og ikke minst våre 35 ansatte, sier Mats Stenseng, daglig leder i Zynkron, og Merete Andreassen, daglig leder i Odal Regnskapskontor.

Med oppkjøpet av Odal Regnskapskontor vil Zynkron stå enda bedre rustet til framtidig vekst, i tillegg til at sammenslåingen vil styrke selskapet faglig.

– Vi blir et større faglig miljø og mer robuste i forhold til å ha flere å spille på. Med Odal Regnskapskontor på laget får vi dessuten inn meget sterk landbruksfaglig kompetanse, sier Stenseng.

Satser på lokalt næringsliv

Administrerende banksjef i Odal Sparebank og styreleder i Zynkron, Torleif Lilløy, er opptatt av å satse på og videreutvikle lokalt næringsliv.

Lilløy er stolt over at Odal Sparebank – som eier 80 prosent av Zynkron – nå styrker sin posisjon innenfor bedrift og landbruk.

– Med oppkjøpet vil vi være ledende innenfor regnskap i Kongsvingerregionen. Samspillet mellom bank og regnskap er avgjørende viktig for å lykkes i framtiden, og jeg har stor tro på at vi sammen kan skape de beste kundeopplevelsene i Kongsvingerregionen og nye vekstområder, sier Lilløy.

Flytter inn i EPA-bygget

Zynkron er i dag markedsledende i Kongsvinger og Eidskog, og blir med sammenslåingen størst også i Sør-Odal og Nord-Odal.

– Vi kommer til å ha kontorer i Kongsvinger, Nord-Odal og Sør-Odal. Odal Regnskapskontor sitt kontor på Sand vil bestå som før, men med nytt navn.

– På Skarnes foreligger det en plan om å flytte inn sammen med Odal Sparebank, og i høst kommer vi til å flytte inn ved siden av Odal Sparebank i EPA-bygget, forklarer Stenseng.

Alltid på jakt etter kompetanse

Eksisterende kunder i Odal Regnskapskontor vil ikke oppleve store endringer i hverdagen – med unntak av navnebyttet, og ambisjonen er at kundene skal møte de samme regnskapsførerne som de har gjort fram til nå.

– Det menneskelige aspektet er viktig for oss, og vi tror på at kundene skal kjenne sin rådgiver. Vi ønsker å ha med oss alle ansatte videre, sier Stenseng, og legger samtidig til at Zynkron alltid er på jakt etter nye folk og riktig fagkompetanse.

– Vi vil gjerne komme i kontakt med både nyutdannede og erfarne, og kan love gode karrieremuligheter for ansatte som ønsker å utvikle seg.

Sikrer stabilt eierskap

Rent formelt er det Resultat Regnskap Holding AS som kjøper opp 100 prosent av Odal Regnskapskontor. Resultat Regnskap Holding AS er eid av Odal Sparebank (80 %) og de ansatte i Zynkron (20 %).

Stenseng er opptatt av at ansatte fremdeles skal ha eierskap i selskapet, og er glad for at sammenslåingen sikrer stabilt eierskap og lokal bestemmelsesrett.